bestuurbare helicopter

Vliegen met een rc helicopter

Het is mooi om met een rc helicopter te kunnen vliegen. Het is belangrijk om over voldoende geduld te beschikken om een modelhelikopter te kunnen gebruiken. Het is goed om te weten waar je niet alleen een goede rc helicopter kunt kopen, maar ook alle onderdelen mocht je een keer crashen.

Voor iedereen zal het moeilijk zijn om te beginnen met vliegen met een rc helicopter. Het is beter om schade aan een dure helicopter te voorkomen. Hierom zijn er ook vliegsimulatoren gemaakt. De software helpt je door je te laten oefenen om te vliegen met een rc helicopter op een computer. Het is niet alleen erg leuk, het is ook erg leerzaam. Daarnaast is het een stuk goedkoper als je crasht en hoef je dus geen reserve onderdelen te gaan kopen. Met een kabel sluit je een rc afstandsbediening aan op de computer. Met de juiste simulator software kun je hierna direct aan de slag. Het is wel belangrijk dat je een afstandsbediening gebruikt. Het is namelijk ook mogelijk om de simulator te gebruiken met het toetsenbord. Je ontwikkelt dan echter nooit het juiste gevoel.

Er zijn een aantal merken van vliegsimulators op de markt. Denk hierbij aan Ikarus, Hacker en ook Modelcraft. Er zijn tal van verschillende versies beschikbaar. Sommige simulatoren zijn zo echt dat je zelfs rekening moet houden met de wind, de zon en ook de triminstellingen van de afstandsbediening. Het is werkelijk geweldig. Modelcraft is een zeer betaalbare versie van software.

Een coaxiaal helikopter voor beginnende rc helicopter piloten

Het is goed om voor een vliegsimulator te kiezen om zo te leren vliegen. Het zal een grote hulp voor je zijn. Ook is het daarnaast erg leuk om zo te oefenen. Zeker als je bij iedere crash bedenkt, dat je weer een paar euro’s hebt bespaard.
Je kunt ook kiezen voor een co-axiaal helicopter. Het is een dubbelrotor helicopter. De helicopter heeft twee rotorbladen welke ieder in een tegengestelde richting draaien. Hierdoor is de rc helikopter veel gemakkelijker te bedienen. Je kunt met de rc co-axiaal helicopter gemakkelijk vooruit gaan, achteruig en ook naar links en rechts en omhoog en omlaag. Het nadeel is dat een co-axiaal helikopter niet zo krachtig is als een normale rc helicopter. Het is echter een zeer goed toestel om mee te leren vliegen als er niet teveel wind is buiten.

Het belangrijkste is dat je volop gaat genieten van het vliegen met een rc helikopter. Het is mooi om te zien hoe je ook bij een rc luchtvaart club kunt gaan om kennis uit te wisselen met anderen. Kennis is macht! Ook bij het vliegen met een rc helicopter.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mei 2019
V Z Z M D W D
« dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31