Drone Restrictions

Het is een onbemand vliegtuig. Het is een luchtvaartuig waar er geen piloot aan boord is. De drones worden op afstand bestuurd. Het kan zijn dat de bestuurder in de buurt is, maar hij kan ook vele duizenden kilometers verderop zijn. De techniek heeft het allemaal mogelijk gemaakt. Er zijn zelfs drones welke volgens een voor geprogrammeerde route vliegen en handelingen uitvoeren.

Ook in Nederland worden er drones gebruikt. Van oorsprong is de drone uitgevonden voor militaire doelen. Tegenwoordig zijn er ook tal van recreatieve voertuigen waar je foto’s mee kunt maken. Deze onbemande lucht vaartuigjes zijn een heel stuk kleiner. Waar de militaire vliegers nog wat weg hebben van een vliegtuig, lijken de drones van particulieren meer op helikopters. Natuurlijk worden deze ook door het leger gebruikt. Er zijn wel volop regels waar men zich aan dient te houden. Zo is er een man bekeurt omdat hij ongeoorloofd met een drone in Utrecht vloog en zelfs een mooie foto van de Dom van Utrecht heeft gemaakt.

De techniek van drones

Drones worden gemaakt op basis van een framework. Er is volop keuzevariatie van hardware en ook van software componenten. Het kan geoptimaliseerd worden voor specifieke functies. Er zijn al tal van open source robotics ontwikkeld. Open source betekent dat de technieken en ontwerpen allemaal vrij worden gegeven om het geheel nog beter te maken. Programmeurs vanuit de hele wereld kunnen aan de robotics werken. Het frame wordt veel gemaakt van aluminium, carbon en ook van metaalschuim.

Camera’s en andere extra’s

De drones worden vaak uitgerust met camera’s, sensoren, GPS, data opslag mogelijkheden en soms ook een radar. Natuurlijk is het verschillend waarvoor men het gebruikt hoe de uitrusting is. Er zijn zelfs camera’s welke een verbinding kunnen maken met je mobiele telefoon om de foto’s direct door te sturen naar je camera. Het is ook leuk om te weten dat de onbemande luchtvaartuigen in een geoptimaliseerde staat tot vijf jaren in de lucht kunnen blijven. Ze kunnen dan heel veel van de hele wereld zien.

De toekomst van de onbemande luchtvaartuigen.

De markt voor toepassingen voor particulieren in de Verenigde Staten kan binnen tien jaar tot een grootte van tien miljard dollars groeien. Ook zal het meer dan 100.000 banen gaan realiseren. In 2025 zouden volgens specialisten de markt voor onbemande luchtvaartuigen binnen de civiele markt tot 82 miljard uitgegroeid zijn. Het is dus een markt waar men heel veel van verwacht. Ook steeds meer bedrijven denken erover na om hun pakketjes via drones te laten bezorgen. Er zijn volop mogelijkheden.

Regels!

Natuurlijk zijn er volop regels nodig om deze sterk groeiende markt te laten groeien op een gecontroleerde manier. Het zou fataal kunnen zijn wanneer drones volop ongelukken gaan veroorzaken. Zelfs als het percentage heel laag is kan dit natuurlijk nog teveel van het goede zijn. Er zijn daarom gelukkig tal van hervormingen bezig om de regels te herzien van de wetten voor het laten vliegen van onbemande luchtvaartuigen.

Er zijn tal van mogelijkheden voor de toekomst

Waar men nu nog aan de militaire toepassingen denkt en misschien het bezorgen van pakketjes zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden. Met onbemande luchtvaartuigen zijn moeilijk te bereiken gebieden beter te bereiken. In Tanzania worden onbemande luchtvaartuigen gebruikt om de reservaten te beschermen tegen stropers. Ook kan het natuurlijk goed worden ingezet om grenzen te bewaken. Bij ongelukken en rampen kan het een eerste voertuig zijn om de locatie te verkennen. Eigenlijk zijn er nog ontelbare mogelijkheden om volop te genieten van een drone. Nu weet je wat een drone is.

april 2019
V Z Z M D W D
« dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930