Een quadcopter wordt ook wel een quadrocopter genoemd. Het is een hefschroef vliegtuig dat met een viertal propellers aangedreven wordt. Ze heeft symmetrisch hellende bladen waar men gebruik van maakt. Een normale helikopter heeft dit niet. Je kunt de vier propellers samen aansturen en niet individueel. De quadcopter heeft een frame met daaraan vier ESC’s en vier propellers en ook vier borstelloze motoren. Er zit een besturingseenheid bij waardoor het luchtvaartuig ook stabiel blijft hangen. De besturingseenheid kan met wat hulp precies uitrekenen in welke hoek het hangt en daarmee zorgt het dat het mooi in balans blijft.

De quadcopter wordt bestuurd met een vier kanalen afstandsbediening. Hiermee zijn de vier mogelijke bewegingen van het luchtvaartuig te beheersen. Iedere richting wordt door een apart kanaal bestuurd. Je kunt tal van bewegingen gaan maken met de afstandsbediening en het luchtvaartuig. Je kunt gaan rollen, gieren en ook gaan stampen met dit apparaat. Het is mooi om te ontdekken welke stunts je kunt gaan maken. Lees ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Quadcopter

Alle kanten op met de quadcopter!

Je kunt het apparaat alle kanten uit laten gaan. Zo kan het gaan stijgen en gaan dalen door de vier motoren sneller of langzamer te laten draaien. De zwaartekracht helpt natuurlijk een handje bij het dalen. En de opwaartse kracht stuwt het luchtvaartuig tot ongekende hoogten.
Ook kan het apparaat om zijn as draaien. Het wordt ook wel gieren genoemd. De snelheid van twee van de motoren wordt dan hoger ten opzichte van de andere twee. Hierdoor wordt de draairichting verhoogd. Het is een mooi gezicht.
Ook kan de quadcopter natuurlik vooruit en achteruit en van links naar rechts gaan. Het is belangrijk dat er dan een motor sneller gaat draaien dan de andere drie. De quadcopter kantelt dan een beetje en zal in de gewenste richting gaan.

Een quadcopter kopen?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om zelf een quadcopter aan te schaffen. Ze zijn al een heel stuk goedkoper geworden. Natuurlijk kun je ook bij deze luchtvaartuigen kiezen voor een camera onder het toestel. Het wordt dan ook nog eens een geweldige manier om foto’s te maken. Geweldig gewoon! Ontdek alle mogelijkheden en ook de kosten van een goede en mooie quadcopter.

 

Of toch liever een bestuurbaar vliegtuig?

bestuurbaar vliegtuig

Een modelvliegtuig wordt ook wel een rc vliegtuig genoemd. Het is een op schaal nagemaakt vliegtuig. Het is vaak uitstekend in verhouding met het origineel, alleen een heel stuk kleiner. Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt is heel licht. Vaak wordt er balsahout of dun berken triplex gebruikt. Ook zijn er modellen welke van depron gemaakt worden. Ook piepschuim is een zeer goed materiaal om mooie lichte modellen mee te maken. Een rc vliegtuig wordt dus van verschillende materialen gemaakt. Rc staat trouwens voor radio controlled!

Welke soorten modellen zijn er?

Er zijn vele verschillende rc vliegtuigen. Zo zijn er rc vliegtuigen welke op een oorlogsvliegtuig lijken, een lijnvlucht, zweefvliegtuigen, klassiek vliegentuigen en zelfs straaljagers. Er zijn vele verschillende modellen waar men van kan genieten.
De modellen kunnen uitgerust worden met een brandstofmotor, een vrijvlucht model zijn een lijnbestuurt vliegtuig zijn of een radiobestuur model.
De radiografisch bestuurde modellen kunnen worden onderverdeeld in een drietal groepen. Zo zijn er de rc vliegtuigen welke zweefvliegtuigen zijn. Ook zijn er motorvliegtuigen en daarnaast zijn er nog de helikopters.

De elektromotoren van rc vliegtuigen

De meeste eigenaren van rc vliegtuigen kiezen voor elektromotoren. De elektromotoren zijn eens tuk goedkoper dan de zuigermotoren. Ook zijn ze een stuk kleiner. Daarnaast zijn deze motoren van de rc vliegtuigen ook een stuk sterker. Het toerental kan een stuk hoger zijn en ook de trekkracht is veel beter. Daarnaast is het geluid veel lager dan bij een zuigermotor.
Een elektromotor bij een rc vliegtuig is ook een stuk veiliger dan de benzine motoren. Zeker bij een crash is het beter om een elektromotor te hebben. Het is voor rc vliegtuigen ook gemakkelijk om een elektromotor te besturen. Doordat de accu’s steeds beter zijn geworden voor de elektromotoren zijn ze ook hierdoor aantrekkelijk.

In Nederland zijn er vele verschillende clubs. Er is vaak een klein vliegveldje waar men naartoe kan gaan om daar de rc vliegtuigen de lucht in te laten gaan. Ook kan men samen ervaringen uitwisselen en natuurlijk ook elkaar helpen.
Het is ook mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden met de rc vliegtuigen. Er zijn vaak leuke prijzen te winnen. Er zijn verschillende klassen waar men dan uit kan kiezen. Het is mooi om jezelf iedere keer een klasse hoger te zien vliegen.

Helikopters!

Naast de rc vliegtuigen zijn er ook volop rc helikopters. Je zag ze vroeger wat minder, maar tegenwoordig komen er steeds meer bij. Ook zie je volop drones. Ze horen beide natuurlijk in een andere categorie dan de rc vliegtuigen. Het is echter wel goed om te weten, dat ze er zijn. Hierdoor zijn er nog meer mogelijkheden om een goede keuze te maken.

april 2019
V Z Z M D W D
« dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930